Uitslag slotwedstrijd Brabant-bekers 19 september in Eindhoven (50)

Zaterdag 4 en zondag 5 september was Sandra Schellekens in het Zeeuwse water te vinden voor twee open water wedstrijd. Zaterdag werd er in Goes gezwommen en zondag verkaste het hele 'circus' naar Vlissingen. Beide dagen zwom ze de 1 kilometer vrije slag bij de masters en de 2 kilometer vrije slag bij de dames.

Zaterdag eindigde ze als negende op de 1km, in 14.46.65. Dit is langzamer dan vorig jaar, en maar iets boven haar beste tijd dit seizoen, waardoor ze wel goede zaken deed in het landelijke klassement. Het probleem in Goes is altijd het bruggetje op nog geen 150 meter van de start. Hierdoor moet een grote groep zwemmers al snel onder een smal bruggetje door, wat altijd flink wat geduw en getrek oplevert. Later op de middag stond de dubbele afstand op het programma. Sandra werd 28e in 30.49.61.

Een dag later werd er gezwommen in het kanaal in Vlissingen. De watertemperatuur was 's ochtends met 17 graden nog een graadje frisser dan in Goes. Normaal gesproken wordt het startsignaal voorafgegaan door een 'op uw plaatsen', maar dit keer was het bij de 1km vrij masters 'dames, iedereen geplast?' voordat het fluitje klonk en de dames konden vertrekken. Sandra was nog geen tel langzamer dan in Goes, en met 14.47.60 eindigde ze als vierde, op een halve minuut van de derde plaats. Op de 2 kilometer ging het een stuk sneller dan op zaterdag, en met 30:19,89 eindigde ze op plaats veertien.


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'